Kold …

Vannacht beleefden we de eerste, lichte nachtvorst van het seizoen en daarom moest ik vanochtend er éérst even op uit.

Ik ben een beetje ’n rare vogel wat ‘kou’ betreft.

Van nature ben ik namelijk nogal ‘kleumsk’ aangelegd, hetgeen tot uiting komt in mijn vaak als versteend aanvoelende, slecht doorbloede vingers en het alsmaar blijven opstoken van de houtkachel, terwijl vrouwlief aangeeft bijkans te bezwijken van de hitte. Ik loop regelmatig rillerig door het huis, luidkeels huiverend op zoek naar een warmere trui en het ’s winters blootvoets stappen in een onverwarmd bed beschouw ik als een der gruwelen dezer aarde. Ik klaag over wintertenen, ik kan niet meer zonder pet en ik mis de wollen borstrok …

Maar ik ben gék op échte winter! Die kan me niet streng genoeg zijn. Méér ijs, méér sneeuw, lágere kwikstanden, hoe ijzingwekkender hoe beter!
Buiten gekomen, maal ik niet om stijfbevroren oren en tenen als ijsklompen. Gretig zuig ik de diepvrieslucht naar binnen en glimlachend veeg ik de rijp uit mijn snor (zo ik die had) want van binnen tintelt het warme plezier dat ik beleef aan ouderwetse wintertijden.

Nou ja, zo ver is ’t nog lang niet natuurlijk, maar wat voor een ander de charme van een eerste lentedag is, zo verwelkom ik toch wel een beetje zo’n eerste nachtvorstje, zeg maar als kleine voorbode van het échte werk, dat helaas maar zelden of nooit meer komt.

Ach..veel stelde ‘t niet voor vannacht, niet eens genoeg om een echt, gezellig kraakvliesje op de plassen te veroorzaken, maar toch..

 

vors1 - kopie

 

Een paar nog laat bloeiende bloemen krijgen het opeens even goed voor de kiezen, nu ze plotsklaps van een ijsmuts werden voorzien en dan zijn ze toch ook weer aandoenlijk mooi , evenals de hen omringende decoratief besuikerde grassen en blaadjes..

 

vors2 - kopie

 

 

vors3 - kopie

 

vors5 - kopie

 

vors4 - kopie

 

“Het zèl weer winter worden, het zèl weer winter worden

One thought on “Kold …

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s