Bínnen …

Tegen drieën wordt het eindelijk wat droger en komt zelfs de zon af en toe schuchter voor de dag. Ook ik loop maar eens even naar buiten waar ik behoedzaam de lucht in tuur.

Natuurlijk hebben we, wanneer we weer horen van het verwoestend werk van orkanen en tornado’s hier niets te klagen wat het weer betreft, maar toch wordt er al weer druk gemopperd.
En ’t is waar , het valt de laatste dagen met bákken uit de lucht en het is ook wel een abrupte overgang naar dat herfstachtige weertype waarmee we in ons kikkerland zo vertrouwd zijn.

 

zat1 - kopie

 

De foto hierboven lijkt te misschien zijn genomen boven een bevallig spiegelend meer, maar in werkelijkheid is ’t een groothoekopname van een flinke plas op het fietspad achter het huis.

In de bermen bloeit nu heel weinig meer, slechts hier en daar is nog een kleurige klaver of een verdwaalde paardenbloem te zien.

 

zat3

 

Ik ga nog even op de hurken voor zo’n geel nakomertje dat door een late-zomer-zoemer zorgvuldig op de laatste restjes nectar wordt nagekeken.

 

zat4 - kopie (2)

 

Maar dan moet ik nog opschieten ook, want de lucht trekt razendsnel en dreigend dicht en nét als ik de huisdeur achter me heb dicht getrokken slaat de zoveelste hoosbui met harde tokkels ongenadig op het pannendak.

“Zo die is weer binnen”, hoor ik mijzelf hardop mompelen, maar of dat nou op die foto sloeg of op mijzelf, weet ik eigenlijk niet meer..

 

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s