For you eyes only…

Op plek van het gevallen zwaluwnest waarover ik op 29 juni jl. onder de titel ‘Klein Leed’ heb verteld, bleek twee weken later opnieuw een poging te zijn ondernomen door een paartje Huiszwaluwen dat er deze keer kennelijk meer speeksel in heeft verwerkt want het bleef nu goed plakken.

Dat resulteerde weer in een kwetternest vol jongen die deze dagen op uitvliegen staan. Elke dag steekt er zo’n bolrond kopje, schril tsjilpend, uit het vlieggat. Prachtig!

zwalproj3

 

 

zwalproj2

Omdat ze in de nok van het balkon broeden – en dus relatief goed bereikbaar – is dit best een vrij unieke situatie die ik graag fotografisch wilde uitbuiten.
Het leek me namelijk leuk om opnamen van de aanvliegende ouders te maken, vanuit het perspectief van de jonge vogels.

Daarvoor moest ik wel wat toeren uithalen, want het nest zit op ongeveer 7 meter hoogte boven het balkon. Om daar bij te kunnen met de camera, heb ik deze met ducktape op het statief aan een houten paal bevestigd en deze stellage stapje voor stapje steeds dichter bij het nestje gebracht, zodanig dat de voerende vogels er langzaam aan konden wennen.

 

zwalproj1

Tsja, ik vind zoiets leuk om te doen en neem op de koop toe dat mensen die me zo op het balkon bezig zien ernstig aan mijn verstandelijke vermogens twijfelen ..

Als alles is ingeregeld ,neem ik beneden de afstandsbediening in de hand en dán is ’t wachten en anticiperen op die razendsnel in en uit zoevende vogels. Er mislukken talloze en nog eens talloze opnamen , maar op den duur zijn er toch wel een paar bij zoals ik ze zelf voor ogen had.

En zoals de zwaluwjongen ze ook letterlijk voor hun kraalogen hadden…

 

zwal7

 

zwal8

 

zwalRR5

 

zwal9

5 thoughts on “For you eyes only…

  1. hahahaha, prachtig toch? camera on a stick. 😉 Je bungelt in elk geval nog niet in klimgear ondersteboven in een boom tot nu toe…. ;-)))

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s