Met geen pen..

Ze lijken verwarrend veel op sneeuwklokjes en hoewel ze Zomerklokjes heten, bloeien ze hoofzakelijk in mei. De Leujocum aestivum is een best wel zeldzaam, mooi en beschermd plantje, verre neef van de Narcis en op Ekenstein zijn ze in deze tijd op een paar vaste plekken altijd wel te vinden.

Als de ene ranke beauty dan ook nog eens bezoek heeft gekregen van een andere fraai uitgelijnde schoonheid die een beetje zit op te drogen van de zoveelste regenbui, is er een harmonie ontstaan waar je de mond van open valt…

 

Tipje

 

Later, als de vlinder al weer naar onbestemde verten is door gedwarreld, baadt de avondzon een ander exemplaar van zo’n  bolgewasje nog héél even in een soort allergoudste strooilicht dat ook eigenlijk met geen pen valt te beschrijven..

 

Zomerklokje

One thought on “Met geen pen..

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s