Oefff….!

Hoewel ik maar zo’n 3 kilometer verderop ben gaan wonen, lijkt het toch net of Ekenstein héél ver weg ligt. Onzin natuurlijk en als de preek er in en een beloofde klus er óp zit, stap ik in de middag toch weer opgetogen dat bijna uit zijn groene voegen barstende park binnen, waar de tjiftjaf ononderbroken tjif-tjaft en de specht roffelt alsof zijn leven er van af hangt..

 

ekst5 - kopie

Boven mijn hoofd is het geboomte nog in een aarzelend soort mintgroen gepenseeld, maar op de bosbodem is alle schroom vergeten en is het grote kleurenfeest begonnen…

 

ekst4 - kopie

Omdat het vandaag wat bewolkt is en toch vrij windstil, is het een fijne gelegenheid voor macro-opnamen van laag-bij- de- grondse, kleine creaturen, die extra cachet krijgen door de nabijheid van nog her en der aanwezige druppels van een buitje dat vannacht viel..

Ik laat er maar even een paar van zien..

 

ekst1 - kopie

 

 

ekst2 - kopie

 

 

ekst3 - kopie

 

Ontspannend is deze vorm van natuurfotografie maar toch ook wel weer intensief. Alsmaar motieven zoekend, inkaderend, scherp stellend, ben ik zó in diep gebukte houding en óver-geconcentreerd bezig dat ik nauwelijks merk dat mijn rug en knieën gebroederlijk beginnen te protesteren..
Net op het moment dat ik bijna kreunend in ultra-slow-motion weer omhoog kom, zweeft op gazellen-benen een joggende jongedame langs me heen en het lukt me nét om m’n ‘oéffff..!!’ pas te laten horen als ze uit het zicht is verdwenen..

2 thoughts on “Oefff….!

 1. Dankuwel Krijn, voor al het moois ☆gezegende zondag.
  The Almighty Mother Nature ~ met zijn schoonheden
  To be sane is a gift from God Almighty.
  To be calm is your nature . . . Miles to go . . .
  I love it when nature surprises me !
  Like Almighty God is showering His Blessings from different corners of the Silver Lining (¯`•♥•´¯)☆

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s