Vogelvoederbaddervijvertafel..

Op een zonovergoten zaterdag als deze, neem ik de gelegenheid waar om mijn tuinhut-foto-vijvertafel- project verder te realiseren. Het heeft me altijd al fijn geleken om niet per sé naar ‘verre’ Drentse of Overijsselse oorden te hoeven reizen om vanuit een vaste (gehuurde) schuilhut bij een baddervijver vogels te kunnen fotograferen. Ik liep al heel lang met het idee rond om dicht bij huis ook zoiets zelf te kunnen opzetten en ik wás al een heel eind op weg! In de afgelopen herfstperiode plaatste ik bij vriend Gerrit op zijn groot grondgebied al een zelf in elkaar getimmerde vijvertafel, compleet met voer en foto-tentje. Maar… zoals u weet begonnen vrij snel daarna alle verhuisperikelen en zodoende was ik genoodzaakt dáár de boel voortijdig af te breken en het project uit te stellen tot na de verhuizing.
Tot mijn niet geringe vreugde blijkt de nieuwe tuin namelijk te zijn voorzien van heerlijke vogelbosjes, attractieve ruige hoekjes én een heleboel ruimte, waardoor ik in staat ben om dit voornemen op eigen terrein ten uitvoer te brengen! Joehoe!!!
De hele gedachte van foto-tent en tafelvijver is gebaseerd op het idee dat je in dit geval foeragerende, drinkende en badderende tuinvogels kunt fotograferen vanaf een laag standpunt zonder dat je een vijver hoeft te graven en languit op de grond hoeft te liggen. Bovendien kan ik nu vanuit de huiskamer zien of en wanneer de ‘hut’ wordt bezocht.

Leuk !

Om u een indruk te geven van wat er komt kijken bij de inrichting van zoiets deel ik even wat foto’s..

Hieronder de nog niet beklede vijverbak en het tentje..

HUT1

HUT3

Hierboven, de later met mos afgedekte vijverrand en het camouflagekleed dat de tafelpoten verhult.

Hieronder, de in het tentje opgestelde camera op statief..

HUT2

en een overzichtsplaatje..

HUT4

Zo… als de hele mikmak klaar staat, verdwijn ik een poosje bij wijze van proef in de tent en wacht op de eerste vogel die zich wil aandienen. Nou ja..dat wordt een koolmees en de foto is niet echt bijzonder, maar het geeft wel enige indicatie van de mogelijkheden..

HUT5

Wordt vervolgd dus !

4 thoughts on “Vogelvoederbaddervijvertafel..

  1. Om jaloers op te zijn! Ik kwam op uw blog terecht op zoek naar ideeën voor de afwerking van de rand van onze bestaande vijver die we momenteel ombouwen tot vogelvoederbadderfotovijver – ook met hutje! Mag ik vragen welk mos u heeft gebruikt voor de afwerking van de rand, hoe u dat heeft ‘verankerd’ en waar u het heeft verkregen?
    Met vriendelijke groet uit het diepe zuiden van het land.

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s