Neefkes..

Dagelijks vergapen Janneke en ik ons aan de zonsondergangen, die we in diverse varianten en schakeringen zomaar dagelijks vanuit de woonkamer kunnen aanschouwen..

Nou ja, dagelijks..voor zover de bewolking dat toestaat uiteraard, maar áls het dan weer eens zover is, biedt het uitzicht vaak fenomenaal mooie natuurbeleving..

 

uitz1

 

Als je goed naar de foto hierboven kijkt, zie je ook andere, minder geliefde vormen van ‘wildlife’ die de relatief zachte winter met gemak hebben overleefd..namelijk muggen of ‘neefkes’ zoals wij ze hier plegen te noemen.

Er hangen voortdurend grote zwermen van de ‘gewone steekmug’ (Culex pipiens) boven de heggen en onder de overkappingen van ons huis . Je kunt je gerust tussen zo’n wolk begeven, want het zijn praktisch allemaal mannetjes die met hun ‘dans’ door middel van lokstoffen vrouwtjes proberen aan te trekken, en zoals u weet: mannetjesmuggen steken niet.

Maar die vróuwen..

Ach, straks plet ik ze weer met genoegen tegen de pas gewitte muren en nu leg ik doelbewust hun fragiele lijfjes vast in romantisch avondrood ..

 

uitz2

 

Niets veranderlijker dan een mens !

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s