In het leger..

Aan het eind van de middag, zie ik ‘m – rijdend langs de Hoeksmeersterweg – vanuit mijn ooghoek liggen. Als een onopvallende dorbruine vlek in het uitgestrekte polderlandschap, heeft ie zich diep weggedrukt in het hazenleger en vertrouwt volledig op zijn borstelig camouflagepak.

Als ik in de berm parkeer geeft ie dan ook geen krimp en staat me toe om op afstand een vrij gemakkelijk te nemen fotootje te produceren.

 

haas1-kopie

Maar daar ben ik natuurlijk niet écht tevreden mee en ik besluit heel voorzichtig uit de auto te stappen en vanuit een laag standpunt met de telelens een meer intiem portret te maken..
Maar da’s altijd spannend, want voor ’t zelfde geld nemen ze bij zo’n actie acuut de benen en heb ik in plaats van een mooie plaat, gewoon het nakijken.

Maar het gaat goed deze keer en als ik me voorover buig om in de vlak boven het maaiveld geplaatste camera-display te kijken, zie ik dat dit precies de sfeer is die ik graag wil weergeven..

 

haas2-kopie

Dat ruige, dat weerbarstige, dat o zo gevaarlijke en hectische bestaan van een haas, dat zich mogelijk al weer aan het voorbereiden is op vluchtige knok- en paarpartijen met soortgenoten.

Nee, ik gun ‘m zijn hazenslaap..er wachten hem héél andere tijden!

 

 

haas2-1

One thought on “In het leger..

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s