Bah !

Soms is de natuur gewoon ‘bah’ !

Hoe mooi, kleurrijk en gedetailleerd ook, altijd is wel een verschijningsvorm die van nature onze menselijke afkeer opwekt.

Ik hoef maar te wijzen op het voorbeeld van slijmerige slakken, harige spinnen of irritante vliegen

Nader beschouwd kunnen we best nog wel onder de indruk komen van de ingenieuze wijze waarop hun voelhoorntjes, gelede pootjes en facetogen zijn gemaakt, maar door de bank genomen roepen ze – vooral wanneer ze in té grote hoeveelheden aanwezig zijn – ergernis op.

Waren het tot voor kort de naaktslakken die zich hier met honderden tegelijk op mijn vochtig tuinpad en terras in al hun slijmerigheid leken uit te strekken met- zo op het oog – geen ander doel dan te liggen wachten op het moment dat ze – ongewild – onder onze schoen in een drabbige substantie veranderen.

 

Thans worden we hier gekweld door een echte ‘muggen-plaag’.

(Een Groninger noemt de huisvlieg (Musca domestica)  ‘mug’ en een mug een ‘’neefke’)

Is het meestal in september dat we – wonend aan een weiland vol schapen en grenzend aan een veehouderij – overlast van ‘muggen’ hebben, het is nu al raak en erger dan ooit!!

 

Angstvallig houden we deuren en ramen zo veel mogelijk gesloten en de horren zijn geplaatst om tenminste binnen een soort ‘ no fly zone’ te houden, maar ’t is onbegonnen werk.

Buiten eten is geen optie… Gék wordt je er van.

Ter illustratie voeg ik een weerzinwekkend tuintafel-plaatje toe van een één minuut alleen gelaten, bakje met yoghurt-resten..

DSCN6097

Bah!

Gelukkig weet ik dat het over enige tijd weer voorbij zal zijn en dat de vliegen-zwermen weer tot normale proporties zijn teruggebracht.

Want zó is de natuur dan ook wel weer..

Tot die tijd slaan we er ons er letterlijk wel doorheen!

 

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s