Op ’t Tiggelpad..

Dwars door het door Natuurmonumenten beheerd stukje natuurterrein ‘Het Hoge Land’, tussen Ekenstein en Wirdum , slingert zich het Tiggelpad. Het is een smal en weinig benut fietsweggetje en een gedeelte er van ligt verscholen tussen hoog geboomte en opschietend groen.
Het is een heerlijk plekje om te wandelen, de gedachten te verzetten én te fotograferen.

 

tiggelpad1

Een eindje voor mij uit, klinkt het felle en opvallend luide liedje van een Zwartkop (Sylvia atricapilla)
Meestal laten ze hun gevarieerde riedel verborgen vanuit het struweel klinken, maar dit exemplaar zit mooi vrij op een tak en biedt mij – als ik onopvallend in de bosrand sta – de kans om ‘m midden in een welluidende strofe vast te leggen..

 

zwartk1

Het grote voordeel van dit laantje is dat ik hier altijd in de luwte loop en de zon tóch in staat is om genoeg licht op de bodem te werpen. Met name die winstilte is weer belangrijk als ik vlinderfoto’s wil maken en ik hoop dat er vandaag Oranjetipjes willen poseren.
Ze zijn er – nog vrij sporadisch –wel maar de exemplaren die ik zie, lijken gehaast ergens in de verte naar toe te gaan en willen geen moment rustig voor me poseren.

Gelukkig zet een Klein Geaderd Witje (Pieris napi) zich wel even gewillig neer voor een korte nectarstop. Dan is ’t altijd even afwachten of het me lukt om ‘m behoedzaam van dichtbij te benaderen, waarbij ik er vooral op moet letten dat mijn schaduw niet op ‘m valt, want dan zijn ze doorgaans meteen vertrokken..

Het gaat goed deze keer en in close-up bewonder ik de typische en delicate nerfstructuur van de groengrijze ‘aders’ van deze toch wel algemeen voorkomende vlindersoort.

 

tiggelpad3

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s