Meesjes en Ribes …

 

Rond deze tijd mag ik van mijn lieve overburen altijd wel een attractief takje van een van hun bloeiende Ribes-struiken knippen.

Ik ga er dan even goed voor zitten met camera en statief, want het beeld dat ik voor ogen heb van de combinatie van neerstrijkende mezen op die heerlijk met zuurstok-rose en frisgroene bekleedde twijgen kan zo oogstrelend mooi zijn…

Dan is ’t weer wachten én wachten totdat de hoofdrolspelers éven  zo goed willen zijn om hun opwachting te maken en precies dáár gaan zitten waar ik ze in gedachten heb..

Want eigenlijk hebben ze het óók  veel te druk met  flirterig donderjagen en nestkastjes vullen, omdat de voortplantingsdrift  al flink op gang is gekomen.

Maar het door mij geleverde likseltje pindakaas is toch óók wel erg aantrekkelijk  en uiteindelijk is  één van de pimpels zo ver dat ie tussentijds wel even voor een snelle hap op de bestemde plek wil plaats nemen…

pimpel

 

Aan het eind van de middag is de zon gedraaid en probeer ik het kunstje nog eens over te doen, maar dan met behulp van tegenlicht waardoor zowel de gefotografeerde vogel als de bloemen in een volkomen andere sfeer worden weergegeven..

koolm9

 

Eigenlijk weet ik niet welke foto nu de voorkeur heeft..u mag ’t zeggen!

 

 

 

 

5 thoughts on “Meesjes en Ribes …

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s