Gepiep en gefriemel …

Nou..dat viél een beetje tegen…
Ondanks alle optimistische geluiden over het zonnige lenteweer dat ons vandaag ten deel zou vallen is er sprake van hardnekkige bewolking die zorgt voor een weliswaar zachte, maar toch grijze dag.

Tijdens de altijd weer wat moeizame eerste grasmaai-klus van ’t seizoen, hoor ik boven in een boom hoe een Winterkoning-man luidkeels laat weten dat ie ‘wel hier en gunder’ de baas is..
Tegelijkertijd zie ik hoe vrouw ‘Keudeldoemke’ op het tuinhek met zachte piep-geluidjes instemmend reageert. Omdat ik de camera met tele-lens onder handbereik heb, laat ik met plezier de machine even stokken en het lukt me nog net om haar bij d’r schielijke gedrag vast te leggen..

wkon1

 

 

Ekenstein vertoont héél langzaam die zachtgroene waas die haar in dit jaargetijde zo aantrekkelijk maakt, maar een echt volgroeide kathedraal is ’t nog niet..

 

ekst1

Ik had gehoopt om daar vanmiddag de eerste voorjaars-vlinders te kunnen begroeten, maar die laten zich in de wat grauwe sfeer niet zien.

Wel zijn er de onvermoeibare bijen, hommels en andere insectjes die zich koortsachtig van bloem naar bloem begeven en daar kan ik – net als zij- ook best even zoet mee zijn…

 

ekst2

 

Sommige dringen zo gulzig de kelkjes binnen dat ze er ‘op kop en oren’ in gaan staan..

 

ekst3

Heel af en toe zie ik een dikke aardhommel-koningin voorbij zig-zaggen, maar die zijn zo onnavolgbaar dat ik de pogingen om haar op de plaat te zetten al gauw staak.
Nee, dan de wat kleinere, maar prachtig gekleurde Boomhommel (Bombus hypnorum)
Die gedraagt zich een stuk bedaarder en heeft ook wat meer tijd nodig om de Speenkruid-bloemen te onderzoeken, waardoor  een close-up al gauw tot de mogelijkheden behoort..

 

ekst4

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s