Bij de bloemen…

 

Hoewel de zon vandaag volop aanwezig is en alles buiten dan meteen een stuk vriendelijker oogt, doet de harde NW-wind het toch nog wel een beetje schraal aanvoelen. Goed ingepakt en voorzien van sjaal en hoofbedekking, nog wat na-hoestend van grieperigheden, begeef ik me vanmiddag tóch naar Ekenstein. Het hoofd even leeg maken, voorjaarsgeluiden absorberen en de ogen de kost geven..
Ik voel me nog iets minder energiek en dan is het ook lekker om met een oude plastic zak onder mijn achterste neer te zijgen en een poosje plaats te nemen op ooghoogte bij de vele bodembloeiers die de kopjes weer dapper omhoog hebben gestoken.

Madeliefjes zijn er eigenlijk altijd, óók in de winter, maar nu lijken ze zich uit te rekken en ontvouwen ze hun gekransde bloemhoofdjes met ere..

 

eksteinmadelief

En hoewel ze op het eerste gezicht doen denken aan sneeuwklokjes, zijn de Lenteklokjes (Leucojum vernum) toch wel van een heel andere aard. Ik probeer dit exemplaar enigszins ongegeneerd vast te leggen, waarbij de nadruk valt op de frêle meeldraden en haar zondoorschenen rokken..

 

eksteinlenteklok

 

Het Speenkruid is inmiddels volop verschenen en bedekt de verdorde bosbodem met een geel sterretjes-tapijt waarvan de vonken af lijken te springen..

 

eksteinspeenklr

 

Even verderop kom ik bij de plek waar ik twee weken geleden de krokussen fotografeerde. Die zijn alweer verdwenen en daarvoor in de plaats staan hier altijd weer van die prachtige donkerblauwe Sterhyacintjes (Scilla) te lonken naar langszoemend gedierte…

 

eksteinsterhya

Ja..ze zijn er weer. Wakker gekust door de lente-zon zoeven de eerste honingbijen weer hun onvoorspelbare rondjes langs de nectarrijke stinzenbloemen.

Omdat hun route nooit vaststaat en ze met korte sprintjes kennelijk lukraak van bloem naar bloem zweven..is het altijd lastig om ze fotografisch te verschalken.

Het handigst is om gewoon maar op goed geluk te focussen op één van de bloeiers en dan wachten, wachten, wachten..tótdat er een bij bij komt!

 

eksteinbij2

6 thoughts on “Bij de bloemen…

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s