Tussen Kunst en Kitsch …

Het is altijd weer even wennen, wanneer de klok een uurtje is teruggezet.

Niet alleen ons bio-ritme moet even bijschakelen, juist op een zonnige dag als deze is er ook een merkbare verandering in onze beleving van licht en tijd en dat met name aan het eind van de dag.
Opeens zijn de schaduwen langer, staat de zon lager en is de diffuse gloed van October meer intens.

Was het bijvoorbeeld in het Slochterbos tot voor kort nog een ingetogen herfst-gebeuren, met veel groenachtig geel en geelachtig groen nu gooit het park alle schroom van zich af en baadt zich ongegeneerd in fonkelend bladgoud..

slocht1

slocht4

De boomkruinen spiegelen zich in vreemd gedraaide vormen in het grachtwater en als een wilde eend het helemáál bont maakt om daar ook nog eens zomaar in te gaan zwemmen , krijgt de hele scene iets van Tussen ‘Kunst en Kitsch’ ..

slocht3

Alles in de natuur lijkt nu ten koste van alles en iedereen, bezig om de aandacht op zich te vestigen..

Behalve in ’t kleine, in het bijna onzichtbare…

Op het mos onder mijn voeten, bevinden zich de hele grijze, onopvallende kleintjes. Ienie-mienie paddenstoeltjes zoals de Mycena, die je eigenlijk met een loep moet zoeken en waar je zomaar boven op staat vóór je ’t in de gaten hebt..

Maar omdat het tegenlicht er zo fijn op viel en omdat dat ene beukenblaadje er net naast lag en ik zo vrij was om die er héél even op z’n kant tegen aan te zetten..stond ie toch even in de ‘spotlights..’

slocht6

2 thoughts on “Tussen Kunst en Kitsch …

  1. lieve Krijn en Janneke,

    wat een prachtige foto’s maak je toch. ’t wordt tijd dat je een kalender uitbrengt en dan per week, om maar zoveel mogelijk mooie foto’s te hebben.

    groetjes

    Luit en Margreet

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s