Verdacht gedrag…

Het is weer de tijd van de ‘doortrekkers’ zoals tapuiten en paapjes.

We zien ze hier in het voorjaar én in het vroege najaar vaak op paaltjes en hekwerken zitten, waarbij ze krachten op doen voor de verre tocht naar zuidelijke oorden.

Aan het eind van de middag zag ik op een landweg een vrouwelijk ‘Paapje’, wat toch wel een beetje eigenaardig klinkt. De naam is vermoedelijk zo gekozen omdat het bruine verenkleed de mensen deed denken aan de bruine habijt van een kloosterling.

paapje1

Het fraaie vogeltje verplaatste zich van hek naar hek en ik reed een paar keer met de auto heen en weer om me goed te positioneren, waarbij ik de wagen ook een paar maal moest keren. Nadat ik de auto op een dam had geparkeerd, wachtte ik daar een tijdje met de camera in de aanslag in de hoop dat de vogel op die plek zou terugkeren.

Terwijl ik geconcentreerd om me heen tuur, stopt er een mevrouw achter me die wat wantrouwig kijkend naar me toe loopt en vraagt wat ik daar allemaal aan het doen ben.
“Nou.. eh, paapjes fotograferen..”
Dat moet ik uiteraard even toelichten en tot haar opluchting blijk ik niet een crimineel te zijn, die met een verrekijker bezig is om haar erf van grote afstand te bespieden.
Ze wil zelfs wel even op mijn schermpje kijken, wat het resultaat is van mijn inspanningen.
“O wat een mooie spreeuw “ zegt ze, als ik haar de opnames toon.
Enfin, ik heb het nog proberen uit te leggen dat spreeuwen er echt heel anders uitzien, maar of het allemaal over gekomen is weet ik niet.

Ik laat haar (de vogel, niet de mevrouw) hieronder ook nog even van dichtbij zien, zodat elke vergissing kan worden uitgesloten..

paapje4

One thought on “Verdacht gedrag…

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s