Reegeit met kits …

Rijdend richting Appingedam kijk ik ter hoogte van landgoed Ekenstein altijd even  met een schuin of er zich ook reeen ophouden in een van de aanpalende graslandjes, wat namelijk vaak het geval is.

Meestal staan ze wat te ver weg of net niet ter hoogte van een parkeerplaats, maar vandaag had ik geluk. Zowel wat die parkeerplek alsook wat het tafereeltje betreft want er liep een prachtige reegeit met twee kalfjes relatief dichtbij. Eén kits, onttrekt zich wat uit beeld maar de beide anderen staan wel mooi vrij.

Hoewel er dagelijks honderden auto’s langszoeven, waar ze zich in het geheel niets van aantrekken, wordt een stoppend voertuig meteen als zéér verdacht bestempeld. Alert, gaan direct de kopjes omhoog…maar omdat ik het raampje al open had en de de lens al op de portierrand lag, kon ik de paar tellen die ik van ze kreeg benutten ..

Reegeit

reekits

Vijf seconden krijg ik namelijk om de prachtige, gracieuze dieren te mogen vastleggen, dan verdwijnen ze – niet eens hals over kop – maar meer kordaat stappend in de veilige groene jungle achter hen.

One thought on “Reegeit met kits …

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s