Torenvalkje …

Vorige week zag ik op een landweggetje een torenvalkmannetje ” bidden” boven de berm.  Speurend naar een onvoorzichtige veldmuis. Mogelijk komt dat woord ‘bidden’ uit de Engelse taal en is afgeleid van ‘prey’ = prooi.  Zo’n valk hangt tijdens het bidden altijd tegen de wind in. De vogel spreidt zijn staart hierbij en aan die staart is meteen te zien hoe hard het op dat moment waait. Hoe horizontaler de staart, hoe harder het waait. In dit geval stond er flink veel wind en reed ik bewust onder de vogel door en fotografeerde hem vanuit de auto deze keer tegen de zon in om het licht van boven door de vleugels te laten schijnen. Wat een prachtig doortekende verschijning is het dan. Sterk, sierlijk en uiterst attent. Want zodra hij in de gaten kreeg dat er naar hem werd gekeken, gooide hij zich op zijn zij en verdween in de verte.   Maar toen stond ie er al op !   TV2

One thought on “Torenvalkje …

  1. Zo leer je elke dag wel weer wat. Altijd heb ik mij afgevraagd waarom dat bidden heet maar nooit de relatie gelegd tussen bidden, ‘prey’ en prooi. dank je wel.

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s