Tureluren-ode …

Vorige week kwam er op de Meedenerweg in de buurt van Wittewierum een Tureluur gealarmeerd enkele rondjes boven mijn hoofd vliegen. Omdat het avondlicht er mooi opviel en de vogel zich luid roepend, zo fraai aan me presenteerde, kon ik het uiteraard niet laten om de camera in te zetten om dit vliegbeeld vast te leggen. Door het opgewonden gedrag was het me als snel duidelijk dat er kuikens in de buurt waren.   tureluurroepruisred2   Ik dacht er over na hoeveel stress zo’n weidevogel allemaal te verduren krijgt om het broedsel groot te krijgen. Het begint met de vrees voor vos, kat, wezel, kraai of egel ( ook egel? Ja óók egel) en daarna is het hopen dat mens en maaimachine het legsel of de kuikens ongemoeid laten. Heb je dát allemaal achter de rug, dan staat er weer  zo’n vent met een teletoeter véél te dicht in de buurt. Daar wórdt je toch ook niet goed van?   Even later zag ik inderdaad de al puberende kuikens rondscharrelen in het bermgras. Zouden ze enig idee hebben van wat moeders allemaal heeft dóórgemaakt?   Ik heb er maar een gedichtje over gemaakt … mamabedankt

Tureluren-ode

Een tureluur werd door haar jongen, laatst heel dankbaar toegezongen “Mama wij zijn reuze blij voor al uw werk voor nest en ei

want door uw goede zorg zijn wij -hoewel je soms toch op ons morde – wél tureluurs er van geworden! “

Krijn

One thought on “Tureluren-ode …

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s