Opgeladen …

Het is al weer een tijdje geleden dat ik opnieuw languit in het slijk heb gelegen om vogelfoto’s te maken vanachter een zelfgebouwd rietschermpje aan de rand van de plas.
Om een beetje ’n indruk te geven laat ik even ’t overzichtsbeeld van mijn gezichtsveld zien ..

uitzxichthutje2

Ik lig daar dan ongeveer twee en half uur in stramme houding naar de dingen te kijken die voor me gebeuren. Daarbij moet ik muisstil blijven en niet bewegen maar het is zó de moeite waard. Het kan heel goed gebeuren dat ik daar dan al die tijd voor Piet Snot heb gelegen omdat de vogels te ver weg blijven maar meestal komt er wel iets leuks voorbij waden.

uitzichthutje3

In dit geval is dat een watersnip die alsmaar priemend in het laagje water, daar zó mee in beslag is genomen dat ie steeds dichterbij komt ..En dan is het zover en ratelt de camera enkele keren ..

watersnip180914

Een stuk verderop staan een paar Kluten, als mopperende mannetjes met de rug naar me te toe te delibereren. Da’s jammer op zich, want een aangezichts-foto is altijd fraaier, maar dit geeft toch ook wel de indruk weer van sierlijke vogels die feitelijk een ontspannen indruk maken.

kluten2

Als piepkleine raketjes zoeft er een groepje Kleine Strandlopers voorbij. Ik hoop vurig dat ze willen landen en dat doen ze uiteindelijk daadwerkelijk. Tsja..en dan is’t wachten en wachten en wéér wáchten, tot ze …eindelijk een beetje mijn kant op komen trippelen.

Wat zijn ze klein, als mussen ongeveer, en zo beweeglijk dat de meeste foto’s door afnemend licht een beetje bewogen worden. Gelukkig zijn er enkele scherp genoeg om hun fijnzinnig getekende verenpakje goed weer te geven.

kleinestrandloper4

Een hoog trillend piepje kondigt de komst aan van een andere ranke schoonheid. Het is een Bosruiter, een prachtige wader die in Nederland als broedvogel is verdwenen. Ze broeden in Scandinavië en Rusland. De vogel overwintert in Afrika en doet tijdens de trek ook onze Nederland drasplassen aan, waaronder eentje op de plek waar ik vandaag precies zit. Een gelukje !

bosruiter3

Een paar tellen komt hij voor me langs lopen en heeft tóch in de gaten dat daar iets achter dat riet zit, dat daar eigenlijk niet echt thuis hoort.
Drie kliks kan ik maken en dan springt ie de lucht in om zich op rappe wiekjes naar andere oorden te begeven.

Ik pak óók in, het foto-licht raakt op en óók het ledje van de batterij van de camera geeft aan dat de power er uit gaat .

Ikzelf ben wel weer voldoende opgeladen!

4 thoughts on “Opgeladen …

  1. Geweldig, leer ik die vogels ook eens kennen! Mooi mooi mooi! En daarna ff fietsen of fitnessen om niet stijf te blijven? Knap hoor, 2,5 uur in die houding

    • Wat een prachtig resultaat na al je inspanningen en geduld. Bedankt dat je deze ervaring met ons wilt delen. Hier kan ik zo van genieten en ik word er zo blij van. Dank je wel!

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s