Sperwer …

Na een dag ongeregeld tuinwerk waarbij aprilse buien ons af en toe naar binnen joegen, klaarde het aan het eind van de dag op. Na het eten rijd ik nog even langs de Hoeksmeerster dreven om te zien of er met het zonnetje in de rug nog iets te fotograferen valt.

Ik reken op een graspieper, kwikstaart of ander paalzittertje maar vanavond valt me het geluk ten deel.

 

Ik zie opeens een prachtige sperwer tussen de spijlen van een metalen landhek zitten. Als ik de auto voorzichtig heb gekeerd en het raampje opendraai is de vrees dat de vogel gevlogen zal zijn deze eens keer niet gegrond.

Hij zit er nog !

soerwer5

Prachtig glanst de gebandeerde borst  in de laagstaande zon. Het is een mannetje, te zien aan zijn rood-roestbruin gevederte.
Helemaal gerust is hij  niet op mijn aanwezigheid en hij draait uiteindelijk zijn leigrijze rug maar naar me toe ..

sperwerback210414

 

Dan is ’t mooi geweest en strijkt hij af, zoals valkeniers dat zo mooi zeggen. In lage vlucht zeilt hij naar een verre boerderijtuin om daar misschien nog een late onvoorzuchtige ringmus te grazen te nemen.

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s