Van vogels en bloemen ..

“ Wat voor vreemde vogel is dat daar op het gazon Krijn? “

Als mijn vrouw me deze vraag stelt, verslik ik me in de koffie en veer meteen alert op want ik weet dat ze de meest gangbare huis-tuin- en keukenvogels wel kent en ook geen opvallend manspersoon bedoelt. Nee..dan zit er vaak wel iets bijzonders…en inderdaad !

Het gelukje is ditmaal een Beflijster, een vrij zeldzame doortrekker, die sterk op een merel lijkt, maar met een opvallend witte borstband.  Als ik de camera uit de tas gris zie ik al dat ik nu weinig kans maak op een goede foto  want een territoriaal merelmannetje jaagt hem voortdurend weer de bosjes in.

Maar ik heb geluk, want een dag later scharrelt hij af en toe opnieuw door het gras en dan zie ik de kans schoon om liggend op de ijskoude stoeptegels, vanonder een camouflage-netje deze prachtig getekende, schuwe vogel zó te portretteren als ik graag wil, namelijk vanaf een laag standpunt tussen de  vage contouren van paardenbloemen en madeliefjes die mijn gazon – of wat daar voor moet doorgaan – sieren.

Ik ben namelijk gék op het maken van vogelfoto’s waarbij bloemen en kleuren in de voor- of achtergrond sterk bepalend zijn voor sfeer en beeldopbouw. Om je een indruk te geven van wat ik bedoel laat ik maar wat voorbeelden zien van recente vogel- en bloemenopnamen, want ook hier spreken beelden weer meer dan woorden..

5 thoughts on “Van vogels en bloemen ..

  1. Schitterend. Iedereen heeft zijn voorkeur en bij is dat het roodborstje ( alle foto’s van roodborstjes hebben een plus bij mij). Had ik al gezegd dat ik ze allemaal schitterend vind.

  2. Ik wist niet dat de beflijster ook echt bestond. Komt voor in een conference van Bert Visscher. Maar dat is, naar nu blijkt, ook een vogelkenner.
    Wederom prachtige foto’s.

  3. Hoe krijg je het klaar Krijn ?!
    Bijzondere vogelpracht omgeven door creaties van de schepper.
    Weer een duim voor jou geduld en oog voor schoonheid.

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s