Early one morning in May..

Onwillekeurig moest ik bij het schrijven van dit blog denken aan een in het Engels gezongen nogal romantisch luisterliedje uit de 70-er jaren. Het is er eentje van het Groninger gitaarduo ‘Sundown’ en hoewel die naam anders doet vermoeden gaat het over een vroege ochtend in mei… “ Early one morning in May’

Hoewel we nu niet bepaald worden verwend met liefelijk lenteweer en we ons misschien verre van romantisch voelen, is het momenteel wél heerlijk buiten toeven in het midden van de meimaand. Zeker dán is onze ‘pervinzie’ op haar allermooist…

Wanneer fluitekruid en pluizenbollen de bermen tooien en het landschap schitterend is gedrapeerd met een paardenbloementapijt a la ‘Claude Monet’.  

Ga dán eens een héél vroege mei-ochtend op pad, zoals ik deed in het landschap rond het Hoeksmeer en snuif de geuren op, luister naar de weidevogelgeluiden, zie de nevelsluiers uit de sloten rijzen terwijl de zon langzaam de rode morgengloed omzet in heldergroene en – blauwe tinten.

Klein, stil en verwonderd sta je dan mens te zijn in een adembenemend mooie Schepping!

Heb je geen zin? Geen gelegenheid? Wel wat anders aan je hoofd?

Neem dan ongeveer 90 seconden de tijd en neem éven een virtuele duik in de mystieke schoonheid die ons omringt en die we zo vaak volledig aan  ons voorbij laten gaan..  

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s