Pluizenbollen ..

 

De ruige vegetatie aan weerszijden van het Storkster Pad voor mijn huis, wordt nu gedomineerd door ontelbare pluizenbollen van de Paardenbloem.

 

pluis2

 

Het zijn voor de natuurfotograaf attractieve onderwerpen en ook al heb ik me vandaag voorgenomen om de tuin flink onder handen te nemen, ik ontkom er met deze fraaie weersomstandigheden niet aan om naast het tuingereedschap ook de camera te voorschijn te halen en ik concentreer me voor een korte tijd op die fluweelzachte bolvormen waarbij de hoog aan de hemel staande zon door een dichtgeknepen diafrafgma en een groothoek-objectief scherp contrasterend wordt weergegeven.

 

pluis1

 

 

pluis3

 

’s Avonds daarentegen is de sfeer weer heel anders als de macrolens , het gouden stroolicht van diezelfde, maar nu laagstaande avondzon weet te vangen in een uit honderden rooddoorschenen pluiszaadjes bestaand bloemwonder.

 

daip2

 

One thought on “Pluizenbollen ..

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s