Gebiggel..

 

Wat het weer betreft is het vandaag huilen met de pet op.
Rare uitdrukking natuurlijk, maar het geeft de situatie wel treffend aan.

We beleven een soort climax in het toch al anti-winterse karakter van de afgelopen weken waarin het vooral zacht, grijs en druilerig was. Maar deze dag spant de kroon..
Een harde zuidwesten-wind jaagt onafgebroken regen, regen en nóg eens regen uit een loodkleurige hemel om het – in toch al zo doorweekte land – er nog eens flink in te wrijven.

Er valt fotografisch ook niet veel te beleven in dit type omstandigheden.

O wat zou ik graag nu leuke ijssculpturen, berijpte blaadjes of zonovergoten winterlandschappen fotograferen. Ze zijn er niet..
Evenmin als de zich nu schuil houdende vogels en terug getrokken amfibieën .
Voor zoemende zoemers en fladderende vlinders is ’t nog veel te vroeg en aantrekkelijke vroegbloeiers zijn er niet of nauwelijks..

Wat moet je dan?

In elk geval moet ik er vanmiddag toch enkele keren uit om me bloot te stellen aan de natte elementen. Huiverig keer ik dan met opgetrokken kraag terug in de beschutte warmte van de auto, waar de ruitenwissers zoevend hun overuren draaien en de ruiten hardnekkig blijven beslaan.

De foto-tas ligt al dagen ongeopend op de achterbank en op één of andere manier vind ik dat daar een einde aan moet komen, maar ja..

Op een parkeerplek geef ik toe aan die altijd maar weer terug kerende aandrang en stel uiteindelijk scherp op de binnenzijde van het autoraam om in die treurige aanblik naar zoiets als een grafische druppel-compositie te zoeken ..

 

regen1

 

En dan is ’t even wachten en snel anticiperen op een automobilist die zijn wagen vóór de mijne plaatst en zijn remlicht nét lang genoeg laat branden om van dichtbij in te kunnen zoomen op de vuurrode gloed die in het neerbiggelend vocht vervormt tot een staaltje abstracte kunst van heb ik jou daar !

 

regen2

Ach ja… het is wel een soort nat-uur fotografie..

 

One thought on “Gebiggel..

  1. Ik vind het beide mooie foto’s. Bij de eerste krijg ik echt zo’n “he wat fijn dat ik binnen zit” gevoel, en de tweede is natuurlijk gewoon prachtig!

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s