Groenlingen ..

Veel zangvogels hebben kenmerkende eetgewoonten en voorkeursplanten waarop ze vooral in de winter graag foerageren. Zo zien we Putters vaak bij distels, Sijzen aan elzenproppen en Groenlingen op …rozenbottels.

Omdat gemeentelijke plantsoendiensten graag rozenbottel-afscheidingen aanbrengen, oefenen deze zaadrijke vruchten juist in stads- en dorpskernen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op de groenvink, zoals ie ook wel wordt genoemd.

Ik kijk wanneer ik door een rustige stadswijk rijd en zo’n typische bottelhaag tegenkom, dan ook vaak met een schuin oog of er zich misschien groenlingen op bevinden.
Als dat dan eens zo is, heb ik vaak óf geen tijd om een foto te kunnen nemen, of het is verkeerstechnisch niet verantwoord om daar te stoppen.

Vandaag heb ik een gelukje. Ik zie een tiental vogels op de rode vruchten zitten én zowel de tijd als het verkeer laten het ditmaal toe om even de auto te keren en het raampje open te draaien.

Gelukkig zijn ze – juist door al die passerende voertuigen – niet erg schuw en ik krijg de gelegenheid om zowel het qua kleurstelling wat ingetogener vrouwtje, alsook de wat pittiger ingekleurde man er goed op te krijgen .

 

groenl1

 

groenruisred

 

 

One thought on “Groenlingen ..

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s