Toch wel Schier?

Sommige expedities mislukken.. zo ook deze!

Ik had het zo zorgvuldig gepland; de hele week daarvóór de uitgebreide weersverwachting gevolgd en afgelopen woensdagavond leek dé uitgelezen kans te zijn om een heerlijke zonsondergang op het Noordzeestrand te kunnen meemaken én ‘n dito zonsopkomst op de vroege donderdagochtend aan het Wad..
Kortom ; snipperuren opnemen.. een ‘oepke’ in mijn eentje ; foto-genieten, avondje fietsen en wandelen, beetje mediteren, preek alvast overdenken, een nachtje B&B en dan de volgende morgen, in alle vroegte een in goud omlijst beleef-moment op Schiermonnikoog, om daarna met de half-elf ochtendboot weer te retourneren met een schat aan oogverblindend fotomateriaal.

Maar gistermiddag op de boot van half-vier was ik al een stuk minder enthousiast..
De hele dag was het zwaar bewolkt en ondanks veelbelovende weer-aps, die de dikke bewolking hoopvol lieten breken, bleef het zwerk voornamelijk loodgrijs..

Enfin..ik moet dan een bewuste keus maken om opkomende frustatie te onderdrukken en gewoon tevreden te zijn dat ik in de omstandigheden ben om zoiets te kunnen ondernemen..

Zo fiets ik daar dan uiteindelijk, enigszins gelaten maar toch ook wel weer dankbaar, rond over dat prachtige Schiermonnikoog, dat genoemd is naar de grijze pijen van de monniken die hier vroeger ook pleegden geestelijk opgebouwd te worden.
Ondertussen stap ik af en toe van de huurfiets om in de duinen een portretje te maken van een van de niet al te schuwe eilandbewoners..

schier4

 

Ik lijk hier ook wel de enige te zijn die op ’t idee kwam om op dit moment wat rond te struinen , want terwijl het hier anders de drukte van een rijwiel-vierdaagse kan opleveren, kom ik nu praktisch geen kip tegen..

Nou ja, geen kip…

 

schier3

Heel af en toe onderneemt de zon een schuchtere poging om zich eens te manifesteren, maar er wordt al snel korte metten gemaakt met zijn schijnvertoning..

 

schier5

Nee, in fotografisch opzicht wordt dit ‘m niet vanavond, dus richt ik de hoop maar op mogelijke foto-kansen in de nieuwe morgen en val in slaap met de verkneukelende gedachte aan een ‘magical mistery-morning’ aan het flonkerende Waddenmeer…

Maar als dan om half-vijf mijn wekkertje afloopt, is één blik door het raam voldoende om me weer zuchtend terug te laten glijden onder de dekens; de lucht blijkt in zijn geheel te bestaan uit een dik geplooid, grauw-grijs monniks-habijt. Ondanks het op zich aantrekkelijk alternatief van het ‘nog maar een keertje op mijn rug omdraaien’ vind ik  het natuurlijk toch jammer van mijn mislukte expeditie-tje.

Of mislukt..het liep zoals vaker gewoon weer eens anders!

Enfin ..de zondagse overdenking zit als concept in het hoofd en als ik achter een dubbele espresso om 10.30 uur in de boot naar Lauwersoog zit, scheurt de hemelse pij zomaar enigszins los en laat hoopvolle stukjes blauwe binnenvoering zien..

 

schier1

Thuis aangekomen, blijkt het dan ook een stralende dag te zijn !

One thought on “Toch wel Schier?

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s