Van rijp en groen…

Vandaag beleven we de laatste dag van ene kleine week in winterse sfeer en eigenlijk hebben winterfoto-liefhebbers zoals ik, gewoon erg geboft dat wij juist in dit stukje Nederland eigenlijk wel alle vormen van vorstige weerfenomenen hebben meegemaakt.

Na die flinke ijzelperiode, viel ons even later een mooi pak sneeuw ten deel, waarna ’t ook nog eens pittig ging vriezen.

Gisterochtend bleek bij het openschuiven der gordijnen, dat de aanvriezende mist voor een prachtige bonus had gezorgd door een dikke laag zeer decoratieve rijp af te zetten op takken, grassen en bladeren..

Als ik dan in alle vroegte buitenkom voel ik me een klein jongetje dat diep onder de indruk een ijspaleis betreedt..

rijpland2

rijpland1

En ondanks ijskoude handen en camera-accu’s die luid piepend roepen dat ze uitgeput beginnen te raken kan ik nog wel een paar opnamen maken van zwaar aangesuikerde bijouterien die de natuur vandaag rijkelijk voor me uitstalt ..

rijp1

 

rijp4

In eigen tuin bevolken voornamelijk merels schrokkerig de voedertafel, zodat kleinere tuinvogels zoals deze pimpelmees even vanaf een afstandje toekijken wanneer ze weer aan de beurt zijn. Prettige bijkomstigheid is dan dat ie ook heel even op zo’n fraai bepoederd takje plaats neemt.

 

rijpmees1

Enfin… vanavond is ’t al weer uit met de pret. De consequent aangekondigde dooi neemt dan weer het heft in handen en dan is ’t maar afwachten of we in februari nog iets dergelijks moois terug zullen krijgen.

In een van onze uitgestrekte Groninger polders leg ik nog een laatste kerstkaart-sfeerbeeld vast, terwijl ik vanuit een ooghoek met een weemoedig gevoel moet vaststellen hoe de voorste bewolking van de eerste regenfronten onbarmhartig komt binnenschuiven..

 

sneeuwlandB

Nog éven… en alles is weer zacht en blubberig groenachtig-grijs of grijsachtig-groen…

2 thoughts on “Van rijp en groen…

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s