Kröller-Müller?

Tsjonge!

Wat een water en wind hebben we de laatste dagen te verduren gekregen en wat herfstweer betreft is de koek ook nog lang niet op, want ondanks dat de meteorologische winter vandaag begon zullen depressies de komende tijd nog méér zachte lucht aanzuigen vergezeld van veel woei en regen. Jammer, want ik zie in deze periode liever het kwik al flink onderuit gaan met sneeuwpracht en ijsbloemen op de ruiten. Het zit er voorlopig niet in..

Bovendien beperkt het huidige sombere weer mij ook vanuit fotografisch oogpunt gezien, zo lijkt het.
Géén heldere zonsopkomst . Géén mooi strijklicht over de velden. Geen spel van licht en schaduw van holder-de-bolderende wolkenwagens tegen felblauwe luchten. Teveel wind voor macro-werk, té donker voor snel bewegende vogels, té nat voor een foto-wandeling, té…

Ach, eigenlijk is ‘t gewoon een kwestie van goed kijken. Het zit ‘m soms in de voor de hand liggende details. Gewone dingen waar je zomaar achteloos aan voorbijloopt terwijl je, als je éven je ogen toeknijpt, kunt zien hoe er zich vlakbij de prachtigste kunstwerken vormen..

Zomaar, bij het uit de auto stappen op een drukke kade in de stad.
Opeens zie je het.. hoe de spiegeling van gekleurde schepen en gebouwen fantastische abstracte tableau’s waterverft op het kabbelend water.

 

Waterreflecties,

 

Helemáál feestelijk en weer totáál anders wordt het wanneer even verderop in datzelfde water een slagboom van een brug onherkenbaar vervormt tot een sierlijke guirlande in rood-wit..

Slagboomweerspiegeling,rr

Kan allemaal zo naar ‘Kröller-Müller’ toch?

Voor wie ’t wil zien…

2 thoughts on “Kröller-Müller?

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s