Broodje aap ! …
Vanavond zag ik een uitzending van het populaire jeugdprogramma het Klokhuis waarin het ontstaan van de mens via animatiefilmpjes werd uitgelegd als een vanzelfsprekende waarheid. Het ergert mij steeds vaker dat de evolutie van aap naar mens als een vaststaand feit via school, tv en zelfs in de dierentuin aan onze kinderen wordt onderwezen. We stammen af van een wild beest, dat door toevallige mutaties is geëvolueerd tot de intelligente en creatieve mens die kan zingen, dansen, dichten, rekenen, uitvinden, en zoveel meer. Als je het in je hoofd durft te halen om hier kritische vragen over te stellen, krijg je onmiddellijk het stempel ‘onwetend’ of ‘religieus’. Alleen mensen die deze evolutie van de mens accepteren als een bewezen feit worden als ‘verstandig’ beschouwd. Onzin !
Hoe zijn wetenschappers bij het idee gekomen dat de mens afstamt van wilde dieren? Had men zoveel overtuigende fossielen gevonden dat zelfs de meest kritische wetenschappers niet anders konden dan zeggen: ‘Laten we maar een boek schrijven over de evolutie van de mens, want de feiten die we hier voor onze ogen zien, dwingen ons te erkennen dat de mens van een aapachtig beest afstamt’? Is dat hoe de theorie over de evolutie van de mens het daglicht zag?
Nee. Zo ging het niet echt. Het verliep eigenlijk nogal anders. Toen Charles Darwin begon te schrijven over de oorsprong van de mens, had hij daar niet het minste fossiele bewijs voor.
Niemand kon ook maar een enkel fossiel aanwijzen dat de evolutie van de mens bevestigde. Darwin had zijn boek ‘De oorsprong der soorten’ gepubliceerd en omdat hij daarin een theorie voorstelde die beweert dat alle leven op aarde door toeval is ontstaan, moest hij dus ook een verklaring geven voor de evolutie van de mens. Zodoende kwam de theorie over evolutie van de mens tot stand – zonder dat daar ook maar een spoor van fossiel bewijs voor bestond. Men ging er hoopvol van uit dat de aardbodem wel zou barsten van de ontelbare fossielen, die de theorie achteraf zouden bevestigen.
De anderhalve eeuw die volgde op de lancering van de theorie over de evolutie van de mens, hebben heel wat gespecialiseerde onderzoeksteams de aarde omgewoeld, op zoek naar bewijzen voor de evolutie van de mens. Men was ervan overtuigd dat er snel grote hoeveelheden fossiele overgangsvormen gevonden zouden worden. De realiteit bleek echter heel wat weerbarstiger te zijn.
De moderne mens leeft volgens de evolutietheorie nog maar honderdduizend jaar. Dat is zeer kort, vergeleken bij de honderden miljoenen jaren waarin de zogezegde dierlijke voorouders van de mens geleefd hebben. Let op:
Van moderne mensen zijn er duizenden fossiele overblijfselen gevonden.
Van moderne apen zijn er eveneens duizenden fossielen gevonden.
Als moderne mensen nog maar honderdduizend jaar bestaan en we daarvan al duizenden fossielen hebben …… hoeveel meer fossielen zouden we dan wel niet moeten vinden van de overgangsvorm, de ‘aapmens’ die honderden miljoenen jaren de aarde bevolkt hebben? Onze voorouders zouden zogezegd miljoenen malen langer geleefd hebben. Daar zouden dus ook miljoenen malen meer fossielen van te vinden moeten zijn. Logisch, toch? Nee dus!
Ene Dr Henry Gee, hoofd was van het bekende wetenschappelijke magazine Nature en een expert op gebied van de evolutie van de mens, gaf enkele jaren geleden toe dat ‘alle fossiele vondsten die evolutionisten als bewijs claimen voor deze evolutie van de mens passen in een kleine doos. Een kleine doos? Is dat het resultaat van honderden miljoenen jaren evolutie en honderdvijftig jaar intensief speurwerk, door de meest gepassioneerde onderzoekers?
Het fossiele verslag is duidelijk: er zijn in de verste verten geen overvloedige bewijzen te vinden voor de evolutie van aap tot mens. Het kleine beetje ‘bewijs’ wat ze na honderdvijftig jaar intensief zoekwerk over de hele aarde bij elkaar geschraapt hebben, is bovendien uitermate discutabel en wordt door veel deskundigen van de tafel geveegd, omdat het geen standhoudt tegen de kritiek. Er is nog niets gevonden, waarover wetenschappers het op dit punt unaniem over eens zijn. Het is de beroemde ‘missing link’.
Het enige wat onomstotelijk door de fossielen aan ons verteld wordt is: Er hebben door de geschiedenis heen altijd mensen en apen geleefd, naast elkaar. Daar zijn vele duizenden fossielen van te vinden.
Men zet letterlijk alles op alles om de indruk te wekken dat er veel fossiel bewijs is. Telkens als er weer een fossiel gevonden wordt, is dat volgens verdedigers van deze theorie een bewijs voor de evolutie van de aap tot mens en wordt dat met alle mogelijke middelen wereldwijd bekendgemaakt. Het verschijnt in alle grote wetenschappelijke publicaties, komt in het (jeugd-)journaal, en voor je het weet staat het vermeld in de volgende editie van de schoolboeken. Maar het is eerder een vorm va arrogante indoctrinatie dan objectieve informatieverstrekking.
Zo dat moest ik (met dank aan David Sorensen) hier even kwijt.
En om het nu weer wat luchtiger te maken, plaats ik hieronder maar een ooit zelfgemaakt gedichtje over dit onderwerp..
Er waren vroeger al geleerden
Die precies datgeen beweerden
Wat tegenwoordig geologen
Ook zo graag beweren mogen
” De mens is niet als mens geschapen
Nee, wij stammen af van ápen””
Ik ben ‘gelover’ en geen ‘weter’
Maar tóch weet ik – geloof ik – beter.
Er bestaan nog veel meer broodjes aap. Dit is er nog maar een.
Mooi geschreven,
Bedankt.