Lake District ( 2) ..

Zoals beloofd, zou ik naast de eerder vertoonde panorama’s ook nog iets laten zien van de in de tuin gefotografeerde dieren. Nou ja..in de tuin. Vanuit de comfortabele ,warme woonkamer, gewoon door het vensterglas genomen opnamen van enkele soorten die ikzelf niet ‘bie mie in toen’ zal aantreffen. Niet omdat ze zeldzaam zijn maar door de meer bosrijke habitat.

fototoestel

Ik heb ze uiteraard dichtbij gelokt met wat vetbollen en zo.

Allereerst de op zijn broer de Koolmees gelijkende Zwarte Mees, een typisch bosvogeltje dat goed te onderscheiden is door de witte vlek achter op zijn zwarte kap.

zwartemees1

En om ‘m ook nog even in een mooiere setting te laten zien en te tonen dat het écht herfst is :

zwartemees6RR

Op de voerkorfjes kwam ook een paartje Boomklevers af.

boomkl1

Het zijn prachtige acrobaten, waarvoor ik een speciaal bemost stronkje opstelde om er een soort statieportret van te maken. Hieronder, het wat valer gekleurde vrouwtje.

boomklever2RR

En dan de eekhoorns. Daar heeft Engeland een probleem mee.
Er zijn twee soorten de grijze en de rode, waarbij de eerste de laatste sterk aan het verdringen is. De grijze eekhoorns ( oorsponkelijk niet inheems in de UK) dragen een virus bij zich dat dodelijk is voor de inheemse rode eekhoorns. Daardoor neemt de populatie van de rode variant af. Er worden uiterste pogingen in het werk gesteld om de ‘red squirrel’ van de ondergang t e redden, maar het ziet er niet goed voor ze uit.
Het duurde even voordat ik ze op de korrel kon nemen en het moest een beetje tussen de poten van de tuintafel door, maar toen had ik toch twee opnamen om in ieder geval het verschil te laten zien.

eekhoorngrijs

eekhoorn

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s