Aan de rand van een plas …

Ik laat hier vandaag een van mijn vorig jaar rond deze tijd opgenomen filmpjes zien waarvan ik de beelden maakte, verscholen liggend in het riet aan de rand van een plas.

Heerlijk is dat; omringd worden door diverse waadvogeltjes die zich niet bewust zijn van mijn aanwezigheid  en van dichtbij hun natuurlijk gedrag vertonen.  Hoe intens beleef ik dan de natuur.

De  waargenomen geluiden  klinken urenlang nadat ik thuis ben, nog na in mijn hoofd en de beelden komen één voor één weer langs op het netvlies.

Mooi  is dan het feit dat ik ze ook vanuit de camera tot een mini-clip kan monteren en zelfs in slow-motion kan weergeven om ook anderen er van te laten mee genieten. Je ziet achtereenvolgens badderende en foeragerende Kieviten, Grutto’s  en Kemphanen. Daarna dobbert er een Wintertalingvrouw  langs en verschijnt uiteindelijk een Tureluur close in beeld. Tot slot is te zien hoe van dichtbij een Bosruiter zich gracieus en alert door het slijk voortbeweegt. Totdat ik wordt ontdekt …

 

Veel  kijkplezier !

 

2 thoughts on “Aan de rand van een plas …

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s