Madelief …

Madeliefjes zijn ondanks hun bevallige naam, beslist geen doetjes!
Integendeel, als er één wild bloemetje is die tot de categorie ‘die-hard’s’ mag worden gereken is het de ‘Bellis perennis’ wel. Zelfs midden in de winter tref je ze bloeiend aan en ze zijn de allereerste die hun prachtig gesegmenteerde kopjes al na één dag opnieuw boven het maaiveld uitsteken wanneer het gras mechanisch is gecentimeterd. “Daar ben ik weer..’ lijken ze te roepen om vervolgens mijn gazon – of wat daar voor door gaat – weer om te toveren in een bemost soort bloemetjeswei.

Daarom…hierbij een nog geen anderhalf minuut durende ode aan de Madelief !

3 thoughts on “Madelief …

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s