Middeleeuwse sleutel ..

Mijn metaalvondstjes bestaan na een paar uurtjes rondsnuffelen met de detector vaak uit een bonte mengeling van stukjes onherkenbaar lood, koper of ander non-ferro-spul. Gelukkig valt oud ijzer erg goed mee weg te filteren want anders was er helemaal geen beginnen aan. In mijn uitpuilende jaszak zit dan ook wel vaak een of ander huis- of fietssleuteltje dat dan uiteindelijk ook in de rommelbak verdwijnt.

Maar deze niet!

middeleeuwsesleutel

Ik zag het meteen door de bijzonder vorm; dit is oud ! Dan moet ik het vaak nog wel even checken op een of ander deskundigenforum vóórdat mijn vermoeden wordt bevestigd. En ja…
Het betreft een middeleeuws kistsleuteltje en dáár ben ik – ondanks dat er een lipje af is – dan weer heel blij mee.

Meteen gaat mijn fantasie dan op de loop ….

vrouwmetkistje

One thought on “Middeleeuwse sleutel ..

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s