Op het dijkje …

Ieder jaar herhaalt zich hetzelfde schouwspel om deze tijd van het jaar:

Tientallen teruggekeerde grutto’s en scholeksters verzamelen zich op hetzelfde stukje van de lage dijk aan het Hoeksmeer. Hongerig scharrelen ze af en toe er hun kostje bij elkaar om vervolgens wat poetswerk aan het gevederte te verrichten. Daarna wordt er links en rechts een snavelhouw uitgedeeld aan een al te opdringerige buurman en gaan met name de scholeksters soms al over tot de daad. Dat gebeurt bij hen altijd vrij onverwacht zonder enig minnespel vooraf, zodat je d’r eigenlijk met lens en al, gefocused voor klaar moet zitten om het vast te kunnen leggen.

Vorige week stond ik daar een poos met de auto in de berm van te genieten en legde toen de beelden van dit filmpje vast:

 

 

One thought on “Op het dijkje …

  1. Hoe is het mogelijk dat ze op één spillenpoot kunnen blijven staan, hé? Het is weer een schitterend filmpje. Ik heb gelijk een nieuw woord voor scrabble ontdekt: scholeksterseks! Hoewel er wel een rood streepje onder staat reken ik het goed. Leuke vogels zijn dat, hé? Ze maken zo’n grappig geluid!

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s