Op het aanrecht ..

Praktisch de hele dag viel gestaag een buitengewoon drenzerig soort regen uit een hemel die voornamelijk kleurde in de zwemen loodgrijs en lichtzwart.

Maar tegen half acht piept opeens dan toch die zon vlák voor zijn heengaan er zowaar nog even heel fel door…

 

zat1

 

Ik grijp binnenshuis dan toch maar even naar mijn fototas omdat ik zie dat er zich een leuk plaatje aandient. Er worden wel weer een paar wenkbrauwen vragend opgetrokken, maar ze kennen me ondertussen goed genoeg om te weten dat ik me dáár niks van aantrek. Ik moet namelijk me wél even in bochten wringen en schrijlings zittend op het aanrecht plaats nemen om dat piepkleine spinnetje dat daar buiten tegen het raam rustig de nacht hangt af te wachten, eens mooi in het licht van die ondergaande zon te portretteren..

 

zat2