Over dit weblog ‘ Pronkjewailtjes’

Mijn naam is Krijn Dijkema, woonachtig in Loppersum, een kleine plaats aan de noordkant van het Groninger Ommeland. Rondzwervend in de prachtige natuur om mij heen, heb ik erover geschilderd, gedicht, geboetseerd, gefilmd en gefotografeerd. In mijn onbedwingbare neiging om anderen te betrekken in mijn natuurimpressies en herinneringen onderhield ik van 2005 tot en met 2010 een natuurfoto-weblog op het internet, dat uiteindelijk resulteerde in een belangstellenden-stoet van talloze dagelijkse meelezers en -kijkers. Omdat ik het gevoel had dat, gelijktijdig met het nauwgezette terugkeer-ritme van de natuur, ik op den duur ook mijzelf enigszins begon te herhalen, besloot ik destijds om te stoppen met het bijhouden van het weblog. Maar twee jaar later begon ‘t weer te kriebelen. Dat gevoel om anderen deelgenoot te willen maken van mijn kleine belevenisjes, gedachten en aardigheidjes in woord en beeld. Enfin…het resulteerde uiteindelijk in een voortzetting met een nieuw blog ‘Krijnsels’ genaamd met natuurindrukken, herinneringen, gedichtjes, bodemvondsten etc. dat ik ruim anderhalf jaar heb bijgehouden.
In september 2015 gaf ik uitvoering aan mijn idee om ‘Krijnsels’ te vervangen door weer een echt natuurweblog met ‘plaatjes en praatjes’ waarbij de focus ligt op flora en fauna van ons mooie Ommeland. Simpelweg ook omdat onze schepping zo’n ongekende inspiratiebron voor me is en omdat ik merk hoe mensen er van genieten, wanneer macro- en telelens details ontsluiten die vaak voor ons gewone oog verborgen blijven.
‘Pronkjewailtjes’ zo noemde ik het blog. Omdat in ons ‘Grunneger Laid’ stad en ommeland met een ‘pronkjewail in golden raand’ ( een sieraad in een gouden rand vervat) wordt vergeleken, ligt de metafoor voor de hand. Want wat valt er veel te genieten aan natuurjuwelen, als we even letterlijk bij die ons omringende natuurlijke schoonheid stil willen staan.

In het voorjaar van 2019 ben ik toch ook weer begonnen aan een nieuw weblog waarin ik rijmsels en (foto) gedichten plaats. Zie hiervoor http://www.krijmsels.blogspot.com

Sinds september 2020 plaats ik  ook selecties van mijn natuurbeelden op Instagram:  https://www.instagram.com/krijn_dijkema/?hl=nl

Wil je per mail automatisch op de hoogte worden gehouden van nieuwe bijdragen? Vul dan je mailadres in onderaan de site en klik op ‘volg’.
Reacties (via de reageer-functie op het blog) stel ik zeer op prijs !

Veel kijk- en leesplezier op ‘Pronkjewailtjes”

Mij direct mailen kan ook via onderstaand formulier.

Krijn

Krijn

One thought on “Over dit weblog ‘ Pronkjewailtjes’

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s